To je to što me zanima!

Film o slavnom Hitchcocku - od danas u hrvatskim kinima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U svijetu Hitchcockovih filmova kaos, opasnost i zlo se skrivaju u sjenama običnih života. Ali što znamo o njegovoj svakodnevici?
Vidi originalni članak

Vješti redatelj je pažljivo kultivirao kako se predstavlja kao javna osoba – koju je stvorio iz svoje krupne siluete i crnog humora – i tako uspio sakriti od tuđih očiju svoja intimna razmišljanja i iskustva. Desetljećima smo se pitali: postoji li način sagledati Hitchcockov unutrašnji svijet?  Kako ga je zamislio redatelj Sasha Gervasi prema knjizi Stephena Rebella od danas možete provjeriti u hrvatskim kinima.

Sacha Gervasi naime smatra kako odgovor leži u ženi. Ne u jednoj od notornih “Hitchcockovih plavuša” hladne i ravnodušne ljepote iz njegovih filmova, već u ženi koja je ostala uglavnom nepoznata svijetu: njegovoj talentiranoj supruzi Almi koja je iza scena imala veliki utjecaj na Hitchcockov rad, probila se kroz njegove obrambene mehanizme i postale njegov nečujan suradnik i sutvorac.

Ili Hitchcockovim riječima: “Molim Vas za dopuštenje navesti imena četiri osobe koje su me najviše voljele, cijenile, ohrabrivale i pomagale. Prva osoba je moj montažer, druga scenarist, treća majka moje kćeri Pat [Patricia Hitchcock], a četvrta je najbolja kuharica koja je ikad stvarala remek djela u kuhinji mojeg doma. Sve se zovu Alma Reville.”
-- Alfred Hitchcock

Idi na 24sata