To je to što me zanima!

Foxcatcher - Pogledajte priču koja je šokirala svijet!

U domaća kina ovoga četvrtka stiže jedan od najboljih filmova godine! „Foxcatcher“ spada među najhvaljenije filmske naslove u posljednjih nekoliko godina.
Vidi originalni članak

Neprepoznatljivi Steve Carrell, uloge života Channinga Tatuma i Marka Ruffala, redateljski vrhunac karijere Bennetta Millera i nevjerojatna istinita priča – sve to sadržava filmsko remek-djelo „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ kojeg od ovoga četvrtka možete pogledati u domaćim kinima. „Foxcatcher“ spada među najhvaljenije filmske naslove u posljednjih nekoliko godina, kako od strane publike tako i od strane kritike, a dokaz tome je osvojena nagrada za režiju na filmskom festivalu u Cannesu te čak 5 nominacija za prestižnu nagradu Oscar uključujući one u kategorijama najboljeg glavnog glumca, sporednog glumca, redatelja i originalnog scenarija.

Steve Carrell i Channing Tatum već su u nekoliko različitih intervjua naglasili da im nastup baš u ovom filmu predstavlja vrhunac njihovih karijera, a Tatum je uz to izjavio da mu je ovo bio glumački najzahtjevniji posao do sada. Nakon izrazito hvaljenih filmova „Capote“ i „Igra pobjednika“, redatelj Bennett Miller ponovno je režirao film koji je podigao na noge i publiku i kritiku i mnogi ga s pravom smatraju jednim od najkvalitetnijih filmskih redatelja današnjice. 

Continental film

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza bogataš John du Pont pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i „treniranje“ ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke. U početku je Mark opčinjen pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti...

Napeti triler „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ u domaćim kinima možete pogledati od četvrtka!


Idi na 24sata