To je to što me zanima!

Adolf Hitler i Frankenstein žele u indijski parlament

Čudan popis kandidata s imenima poput Frankenstein, Veseli, Pametni i Newton predviđen je za parlamentarne izbore u državi Meghalaya
Vidi originalni članak

Sjeveroistočna indijska država Meghalaya, u kojoj se parlamentarni izbori održavaju u ponedjeljak, ima većinsko kršćansko plemensko stanovništvo sa sklonošću za davanjem imena svojoj djeci prema slavnima, ali i nečasnima ili naprosto birajući izražajne riječi poput Smjelost ili Društven. Država koja je jedna od najmanjih u Indiji, ima 2,3 milijuna stanovnika među kojima prevladavaju plemena Garo, Khasi i Jaintia koja govore vlastite jezike kao i ponešto engleskog. Plemenski čelnik Garoa i kandidat Nacionalističke Kongresne Stranke (NCP) Adolf Hitler se natječe na izborima u ponedjeljak u izbornom okrugu Rangsakona. Njegov protivnik je Zenith Sangma, ministar vlade u odlasku.
- Ovdašnji ljudi su opčinjeni egzotičnim imenima i zato svojoj djeci daju čudna imena - kaže R. Lyngdoh, nastavnik povijesti. Često ne razmišljaju o konotacijama koje imena pobuđuju. Za birače u Rangsokoni, Hitler je naprosto političar koji je jednoć bio važan ministar. To je i Frankenstein Momin, bivši ministar obrazovanja. Među kandidatima za izbore u ponedjeljak su i Romeo Rani, Darling Lamare, Mjesečina Pariat i Smjelost Nongum. Kennedy, Chamberlaine, Livingstone i Newton su također među 331 kandidatom koji se natječu za parlament.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare