To je to što me zanima!

Amerikanac za 100. rođendan drugi put skočio padobranom

Umirovljeni inženjer je prije pet godina prvi put skočio padobranom te obećao da će skok ponoviti na svoj 100. rođendan. Nakon skoka limuzinom se odvezao na slavlje
Vidi originalni članak

Vremešni Fred Mack je u nedjelju svoj 100. rođendan proslavio skokom padobranom s visine od gotovo 4.000 metara, piše Daily Mail. Prvi puta je skočio na svoj 95. rođendan. Tada je obećao prijateljima da će, ako ga zdravlje bude služilo, ponovno skočiti za pet godina. Nakon uspješnog skoka iz zrakoplova nad New Jerseyem, rođendansko slavlje s rodbinom i prijateljima nastavilo se u obližnjem hotelu Desmond. 

- Fred je moj pacijent već 20 godina i u odličnoj je formi. Nevjerojatan je - rekao je Fredov kardiolog i kućni prijatelj, Elliot Gerber.

Fredu visine nisu nepoznanica. Tijekom 1930-ih pilotirao je borbenim avonima, a tijekom Drugog svjetskog rata je radio kao inženjer na avionima P-40. 

Slavljenik još uvijek redovito vozi svog Jaguara iz 1953. godine. Nedavno ga je i sam proizvođač automobila proglasio najstarijim vozačem Jaguara na svijetu. Ljudi iz Guinnessove knjige rekorda trenutačno istražuju je li Fred najstariji čovjek koji je skočio padobranom. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Plavusa131 24.03.2011.

    BRAVOOOOOOOOOO CARE!Obozavam citati ovakve clanke!Ovo je predivno i nadam se da ce u buducnosti biti sve vise ovakvih ljudi.Ne mislim da skacu padobranom ali da dozive starost puni zivota i zdravlja.Mene je prije neki dan u bolnici gdje radim odusevila jedna nonica od 91 godinu.Kcer joj je radila frizuru i sredivala je i na komentar da je lijepo vidjet da drzi do sebe puna snage je odgovorila:"Ma nisam ja jos za hitit ca!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare