To je to što me zanima!

Amerikanka se prvi put ošišala nakon 45 godina

Nakon posljednjeg šišanja 1962. Darka Jakymchuk puštala je kosu gotovo pola stoljeća. Iako joj je zadavala muke, nije je se željela odreći
Vidi originalni članak

Darka Jakymchuk (59) posljednji put se ošišala s 14 godina. Majka i otac su joj Ukrajinci, rodila se u njemačkom kampu, a odrasla je i živi u SAD-u. Od 1962. godine puštala je kosu, a što je više rasla to se ona više vezala za nju. Preduga kosa uzrokovala je probleme u više navrata. Tako joj je par puta zapela u kotač uredske stolice, a imala je i problema s detektorima metala u zračnim lukama zbog brojnih ukosnica. No, nikad nije morala nositi kapu jer ju je kosa grijala. Prijatelji i rodbina nagovarali su je da se ošiša no, nije pristajala. Posljednjih godina počela je razmišljati o toj ideji, no ona je, uvijek, nekako propadala. Naručila se za šišanje u veljači ove godine, no zbog snježne oluje nije mogla izaži iz kuće. Napokon se uspjela dogovoriti s prijateljicom frizerkom i otići na sudbonosno šišanje. Suze su tekle i jauci su se ponavljali, no kada je vidjela svoj novi izgled shvatila je da je riječ o dobroj promjeni.
- Obećala sam da je neću tužiti ako kosa bude prekratka. Znala sam da se više ne mogu predomisliti - ispričala je Jakymchuk. Osvježena crvena kosa otkrila je kovrče koje su nestale u kilogramima i metrima čuvane dužine.
- Mislim da mi se sviđa, ali osjećam se čudno - dodala je Darka koja je svoju odsječenu kosu spremila u kutiju i odnijela kući.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare