To je to što me zanima!

Bakica (130): Razgovor s muškarcem daje zdravlje!

Popisom stanovništva u Kazahstanu slučajno su otkrili najstariju ženu na svijetu, Sahanu Dosovu, koja će 27. ožujka napuniti nevjerojatnih 130 god.
Vidi originalni članak

Mislim da treba uživati u životu. Tada ne primijetite kako godine lete. Ples i ugodan razgovor s muškarcem daju više zdravlja nego moderna medicina, rekla je 130-godišnja starica.
Sahan Dosova nikad nije bila kod liječnika, nikad nije jela slatkiše i strogo se pridržavala muslimanskog posta. Živi na periferiji Karagande u kućici njezine 42-godišnje unuke Gauhar Kanievoj. Da nije bilo popisa stanovništva u Kazahstanu nitko ne bi znao za nju. Sahan ima sedmero djece iz prvog braka i troje iz drugog, osam unuka, 12 praunuka i 24 praunuka. Iako ima 130 godina, bakica još dobro vidi, ali proteklih nekoliko godina slabije čuje. Nema neku posebnu tajnu dugovječnosti.
- Nikad nisam pila tablete, nego sam se liječila tradicionalnom medicinom - rekla je vesela starica.
Sahan Dosova rodila se 27. ožujka 1879. godine u regiji Semipalatinsk. Udala se prvi put sa 18 godina. Za vrijeme velike nestašice i gladi, 30-ih godina prošlog stoljeća, izgubila je gotovo sve rođake. A u Drugom svjetskom ratu ostala je udovica. Poslije rata ponovno se udala. Drugi suprug umro je 1954. godine. Preostali članovi obitelji živjeli su najviše 80 godina.
- U mladosti je obožavala pjevati i plesati. A sada uživa gledajući fotografije djece s godišnjih odmora - rekla je unuka Gauhar.
Sahar je nadživjela sve poznate Guinnessove rekorderke. Maria de Jesus umrla je u 115. godini u Portugalu i Amerikanka Edna Parker, također, umrla je sa 115 godina.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • paklena naranča 01.02.2011.

    ovi penzici namjerno zive :))))) (reko bi pervan)

  • mata1 23.04.2009.

    bogami bakica onda si ih ti priturila dosta dok si dogurala do 130 banki

  • axlica 14.03.2009.

    isss 130 godina :D ma neka živi još toliko hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare