To je to što me zanima!

Beskućnik umro u bijedi, a imao 550.000 kn na računu

Beskućnik iz Južne Koreje umro je u bijedi jer nije mogao podignuti životnu ušteđevinu iz banke jer se nije mogao sjetiti svog imena ni gdje se rodio
Vidi originalni članak

Muškarac, za kojeg vjeruju da je imao 56 godina, umro je od raka. Ostavio je više od 550.000 kuna na bankovnom računu u Gwangju, u okrugu Yongbong, koji je otvorio 1993. godine pod pseudonimom Na Hae-Dong. Nekoliko mjeseci poslije na snagu je stupio antikoruptivni zakon koji je zabranio račune pod lažnim imenima. Banka je zamrznula njegov račun. Mogao je i dalje polagati novac, ali da bi ga podigao, trebao se registrirati pod pravim imenom. Međutim, Na Hae-Dong to nije mogao.
- Nije znao pravo ime niti gdje se rodio. Pokušali smo ga identificirati,  ali nismo uspjeli - rekao je dužnosnik Yoo Joon-Soo.
Skupljao je staro željezo i drugo smeće. Spavao je na ulici pod plastičnim plahtama, a 2007. godine preselio se u improvizirano sklonište. Iako nije mogao podizati novac, stalno je polagao.
- Govorio je kako bi želio kupiti kuću od ušteđevine - dodao je.
Podnio je zahtjev da mu se napravi novi identitet prošli mjesec. Lokalni sud će vjerojatno presuditi da se novac vrati državi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • slama 07.05.2009.

    šta je tu za rubriku fun& sexy

  • gorka_pilula 07.05.2009.

    zašto moron, pa čovjek je možda imao zdrastvenih problema, pa se nije mogao sjetiti, ja baš mislim da si ti moron/ka što si ostavio/la takav komentar. bijedno

  • tww 06.05.2009.

    Koji moron.

Komentiraj...
Vidi sve komentare