To je to što me zanima!

Bjegunac napravio profil na Fejsu pa ga našli i uhitili

Maxi Sopo (26) napravio je profil gdje je napisao da živi u meksičkom gradu Cancunu. Američke vlasti tražile su ga zbog bankarskih prijevara
Vidi originalni članak

Prevarant koji je bježao od američkih vlasti uhvaćen je zahvaljujući profilu na Facebooku. Maxi Sopo (26) iz Kameruna napravio je profil gdje je jasno napisao da živi u meksičkom gradu Cancunu. Za prijatelja je dodao i bivšeg službenika iz američkog ministarstva pravde.
- Pisao je kako je život lijep i kako se zabavlja s prijateljima - rekao je pomoćnik državnog odvjetnika Michael Scoville. Istražitelji su provjerili Facebook i MySpace nakon Sopova bijega, no nisu našli nikakve tragove. Nekoliko mjeseci poslije, agent tajne službe Seth Reeg ponovno je provjerio društvene mreže i naišao na ime Maxi Sopo. Iznenadio se vidjevši bivšeg službenika ministarstva pravde na popisu prijatelja. Zamolio ga je da provjeri Sopov profil i javi mjesto gdje se bjegunac nalazi. Tada su kontaktirali meksičke vlasti koje su ga uhitile prošli mjesec.
Sopo je trenutačno u pritvoru u Mexico Cityju. U SAD se doselio 2003. godine. Prvo je prodavao ruže u noćnim klubovima u Seattleu, a zatim se prebacio na bankarske prijevare. On i njegov suradnik su se preko bankarskih kredita dokopali 125.000 funti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Roozha 13.11.2009.

    \"agent tajne službe Seth Reeg\" - haha, dobro nisu stavili jos adresu i broj mobitela za kontakt hahaha

  • Cooleech 18.10.2009.

    Još jednom potvrda moje izjave: na fejsu se nalaze ovakvi likovi u 99,9% slučajeva.

  • spectre_1 15.10.2009.

    glupa kmica

Komentiraj...
Vidi sve komentare