To je to što me zanima!

Božić od Čazme do Teksasa: Najljepše uređene okućnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ljudi od pamtivijeka uljepšavaju svoje domove u vrijeme Božića, a taj je običaj do danas dosegao sasvim novu razinu zahvaljujući modernoj tehnologiji osvjetljavanja
Vidi originalni članak

Prije nego se s ovom listom zaputimo u SAD gdje obitelji svake godine ulažu velike količine novca, truda i slobodnog vremena u dekoriranje kuće i okućnice, valja se prisjetiti Božićne priče obitelji Salaj iz Čazme koja nas svake godine iznova oduševljava u vrijeme blagdana. Oni za dekoraciju vlastitog posjeda koriste gotovo milijun i pol lampica.

Američka televizijska kuća ABC već tradicionalno organizira ' The Great Christmas Light Fight '. Radi se o natjecanju u božićnoj dekoraciji kuće i okućnice. Ove je godine pobjedu odnijelo domaćinstvo ' El Paso Christmas Lights '

Alfred i Cherly van Hollen već godinama dekoriraju svoju kuću u Alberti, a ove su je godine posljednji put okitili i to zaista spektakularno. U povijest definitivno odlaze u stilu.

Tom George svoju kuću ukrašava tek drugu godinu zaredom, no to mu je bilo dovoljno da se već dva puta pojavi na spomenutom showu televizije ABC. Njegova je okućnica osvijetljena sa 100.000 svjetala, a ovdje je sinkronizirana s temom Star Wars sage zbog čega je postala veliki viralni hit.

Ova kuća u Texasu osvijetljena je pak uz pjesmu ' Let It Go ' iz animiranog filma 'Frozen'.

' Delaney Christmas Light Show ' domaćinstvo je iz Hillsboroa čiji je light show usklađen s dubstep glazbom, ali i nekoliko božićnih klasika.

Light show Aarona Denningtona također je inspirirana filmom 'Frozen'.

Kuća u Rowlettu kombinira klasične lampice i video projekciju na dio kuće.

U ovom pak slučaju u pitanju nije dekoracija jedne kuće već cijelog naselja. Ovaj je video u samo nekoliko tjedana na YouTubeu pogledalo gotovo 3.5 milijuna ljudi.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • Little Tut 27.12.2014.

    Teški kič! :/

  • AnteG 26.12.2014.

    predobro

  • CUKRENA. 25.12.2014.

    Prekrasno...Volim ove prizore kao iz bajke..:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare