To je to što me zanima!

Brazilke su ponosno pokazale grudi u ime prava na toples

Skupina brazilskih aktivistica prosvjedovala je za pravo da na brazilskim plažama vrijeme provode samo u gaćicama, a podršku imaju od muškaraca diljem svijeta...
Vidi originalni članak

Brazilke na plaži Ipanema u Rio de Janeiru prosvjeduju tradicionalno već godinama. Pažnju prolaznika sigurno su dobile, no njihov je cilj dobiti pažnju zakonodavaca kako bi izmijenili konzervativni zakon i dopustili im sunčanje i kupanje bez gornjeg dijela badića. 

Problem je, kažu aktivistice, i u samoj kulturi. U gradu u kojem se sve osim vrlo oskudnih bikinija smatra konzervativnim, pokazivanje golih grudi smatra se skiandaloznim te znakom promiskuitetnosti, piše britanski Mirror

Organizatorica prosvjeda Ana Paula Nogueira objasnila je da se nada kako će Brazilci golotinju početi percipirati kao čistu i prirodnu, a ne kao nešto vulgarno. 

- Vjerujemo da će za ovo trebati određeno vrijeme. Radi se o kulturološkom problemu, no nema smisla da samo sjedimo i ne poduzimamo ništa. Zato ovo radimo na ovakav zaigrani način. Želimo involvirati ljude kako se sve ovo ne bi promatralo tek kao još jedan prosvjed, izjavila je Nogueira.

Na prosvjedu su se, naravno, okupili i muškarci. Aktivistice sigurno mogu očekivati njihovu potpunu i neupitnu potporu. 

Idi na 24sata

Komentari 185

  • El Tractor 13.02.2015.

    Samo naprid

  • nikluk20 23.01.2015.

    e tako se prosvjeduje za svoja prava.....:P

  • kcstipe_1 23.01.2015.

    di je taj referendum da odem odmah potpisat :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare