To je to što me zanima!

Carinici darovali kanabis nasumce biranom putniku

Iako je znao da je to zabranjeno, carinik je sakrio kanabis vrijedan 45.000 kuna u torbu putnika. Pas nije osjetio drogu, a putnik je otišao s torbom
Vidi originalni članak

Putnik je sletio u zračnu luku Narita u Tokiju (Japan) ne znajući da nosi kanabis u vrijednosti 45.000 kuna. Droga je dar s carine nakon što je policijski pas pao na testu za otkrivanje droge. Carinski policajac je stavio 142 grama kanabisa u pretinac torbe koju je nasumce izabrao s prekooceanskog leta. Pas je trebao osjetiti i pronaći skrivenu drogu.
- Nije našao kanabis, a carinici su zaboravili u koju torbu su stavili. Ako putnik pronađe drogu, molimo ga da je vrati - rekao je glasnogovornik carinskog ureda zračne luke.
U namjeri da poboljša pseću sposobnost, 38-godišnji neimenovani carinik upotrijebio je putničku prtljagu za eksperiment, što je zabranjeno. Dobio je ukor šefa carine Manpeia Tanake. Kanabis je bio u metalnoj kutiji, omotan novinama. Japan strogo zabranjuje lake i teške droge. Zatvaraju ljude i zbog posjedovanja male količine kanabisa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare