To je to što me zanima!

Čudoviše iz dubine: 'Ma tolika je zbog radijacije iz nuklearke!'

Japanski ribar na Twitteru se pohvalio svojim najnovijim ulovom, a fotografije 'nemani' koju je ulovio ubrzo su preplavile društvene mreže. Jasno je i zašto...
Vidi originalni članak

Nekoliko ribara zapanjio je nevjerojatno veliki primjerak 'atlantske vukoribe' koju su ulovili nedaleko od otoka Hokkaido. Prosječna riba iz vrste 'Anarhichas orientalis' naraste do dužine od 112 centimetara i teži 15 kilograma, a ova toliko iskače od prosjeka da su neki počeli nagađati kako je to najvjerojatnije rezultat višegodišnje izloženosti radijaciji iz Fukushime

To su, naravno, samo amaterska nagađanja, a ribar Hiroshi Hirasaki pohvalio se na Twitteru kako mu je ovo već drugi ovakav ulov u posljednja tri mjeseca. 

Ovaj čudovišni primjerak na kraju će najvjerojatnije završiti u loncu ili na peki s obzirom da je Hirashaki život posvetio lovu na neobične vrste i njihovom - kušanju. Čovjek je čak i objavio knjigu 'Egzotične vrste riba: Ulovio sam ih, prosudio i pokušao pojesti'. 

Ovaj će primjerak zasigurno završiti na naslovnici sljedećeg izdanja. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • HRvat2_1 23.09.2015.

    ma taku ja vlovim sakega pondeljka primeni ma kupi

  • 17.09.2015.

    A zašto nisu objavili težinu i dužinu ribe?

  • 17.09.2015.

    Pa i nije toliko puno veća od ovih mjera, sve je u kutu snimanja. Japanac je malen rastom, ova riba ima uvrh glave 130 cm i teška je max 20 kg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare