To je to što me zanima!

Curica našla mač u jezeru gdje je po legendi završio Excalibur

Mač je Arthuru dala Gospa od jezera. Zbog toga je on, nakon što je smrtno ranjen u svom posljednjem boju, naredio svom vjernom vitezu Bediveru da ode do jezera i baci mač u vodu
Vidi originalni članak

Školarka Matilda Jones (7) naletjela je na veliki mač dok se igrala pored jezera Dozmary Pool u Cornwallu. Ne bi to bilo neuobičajeno da nije riječ o istom jezeru u koje je kralj Arthur navodno bacio čuveni mač Excalibur.

Prema legendi, mač je Arthuru dala Gospa od jezera. Zbog toga je on, nakon što je smrtno ranjen u svom posljednjem boju, naredio svom vjernom vitezu Bediveru da ode do jezera i baci mač u vodu i tako ga vrati pravoj vlasnici. U trenutku kad je pao u vodu, iz jezera se pojavila ruka koja ga je uhvatila i triput zamahnula njime, nakon tog je Excalibur nestao pod vodom.

Ironično, Paul Jones (51) je svojim kćerima Matildi i Lois nebrojeno puta pričao o kralju Arthuru i njegovoj družini.

- Bilo je užasno vruće tog dana. Matilda je htjela da idemo veslati. Bila je svega do struka u vodi kad je naišla na mač. Rekao sam joj da je vjerojatno riječ o komadu ograde, ali kad sam prišao bliže, uvjerio sam se da je mač, kaže Paul.

Iako je zanimljiva slučajnost da su mač pronašli baš u ovom jezeru, Matildino otkriće ipak nije nikad bilo dijelom ijedne legende. Naime, mač je star svega 30-ak godina i vjerojatno je rekvizit.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • StapickoKasika 06.09.2017.

    Ja imam doma samurajski mač, i čekam da netko provali. Vježbam na lubenicama. Al dojadi brzo.

  • user_204031 05.09.2017.

    Moja necakinja je hodala Zagrebom i upoznala Bana Jelacica o kojem sam joj pricao puno puta.. na kraju se ustanovilo da se radi o kipu

  • user999 05.09.2017.

    24, ako nemate šta napisat, bolje ostavite prazan ekran ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare