To je to što me zanima!

David Rockefeller donirao Harvardu 100 mil. dolara

Bivši njujorški bankar i filantrop, 92-godišnji David Rockefeller donirao je prestižnom američkom sveučilištu Harvard 100 milijuna dolara
Vidi originalni članak

To je najveća donacija od strane nekog bivšeg studenta, priopćilo je u petak navečer sveučilište. Rockefeller, koji je diplomirao 1936. godine i nasljednik je slavne obitelji, obećao je donirati taj iznos kako bi "studentima značajno povećao šanse za stjecanjem znanja kroz međunarodno i umjetničko iskustvo".
- Harvard mi je otvorio oči i dušu kada je riječ o svijetu - kazao je unuk Johna D. Rockefellera, utemeljitelja obiteljskog carstva.
- Zahvaljujući zahtjevima Harvarda glede znanja jezika proveo sam ljeto 1933. u Njemačkoj i izbliza gledao uspon nacizma. Na Harvardu sam počeo studirati i povijest umjetnosti - objasnio je Rockefeller. Studiranje na Harvardu u Massachusettsu (SAD) 2007. godine, uključujući smještaj i prehranu, koštalo je 45.620 dolara godišnje, od čega 31.456 dolara za pohađanje kolegija. Sveučilište broji 6700 studenata. Njih polovica prima financijsku pomoć u obliku zajmova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare