To je to što me zanima!

Dječaka (8) odbili u dvije škole jer ima, pazite sad - dugu kosu

Dugokosog dječaka su, naime, odbile dvije škole jer imaju stroga pravila oko izgleda svojih učenika. Mama je ispričala kako je i njen stariji sin zbog kose imao problem u školi. Njegova je, pak, bila prekratka
Vidi originalni članak

Farouk James je obični osmogodišnjak koji voli video igrice, ples, nogomet, rugby i modeling. Jedino neobično na njemu je njegova afro duga kosa. Mama Bonnie, koja brine o njegovoj karijeri modela, svaki dan nekoliko puta uređuje Faroukovu kosu, na koju potroši po pola bočice regeneratora po jednom raščešljavanju.

O njemu smo već pisali, ali razlog zbog kojeg je opet u medijima, nije nimalo pohvalan.

Dugokosog dječaka su, naime, odbile dvije škole jer imaju stroga pravila oko izgleda svojih učenika. Mama je ispričala za CBS kako je i njen stariji sin zbog kose imao problem u školi. Njegova je, pak, bila prekratka.

Majka je cijeli slučaj odvela na sud gdje su se ipak dogovorili. Britanska škola Fulham Boys ipak je popustila i promijenila pravila o kosi. Još jedna škola koja ga je bila odbila je The London Oratory.

Farouk je iz miješanog braka, a njegova mama ima iskustva s ovakvom kosom i zna kako se ona 'ponaša'. Jedino što ju smeta jest to što je ljudima još uvijek čudno vidjeti dječaka s tako dugom kosom, no Farouk je taj koji ju ne da skratiti. 

- Dovoljno je što se odrasli svugdje čude njegovoj kosi i pitaju zašto je tako duga i zašto nema kratku kosu kao većina dječaka. Neki komentiraju kako je 'cool' ali ja mislim da ne bi trebala biti ni cool, već jednostavno normalna - kaže Bonnie koja brine i o Faroukovim poslovima, pa izabire samo ona snimanja gdje imaju razumijevanja za to da je on dijete, pa ih ne organiziraju preko tjedna.

A budući da je u svojih sedam godina Farouk već zaradio popriličnu svotu novca, Bonnie kaže da sve stavlja u njegov fond za školovanje, tako da dječak jednog dana sam može odlučiti što će raditi i kako mu taj novac može pomoći. A on još nije siguran želi li biti nogometaš, model ili bankar. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Dagi 66 03.02.2020.

    Mali klosar

  • PraznaSlama_1 03.02.2020.

    Jednostavno, skola ima svoja pravila i to nije nikakvo krsenje ljudskih prava. Sutra ce se javit druga takva jer se krse ljudska prava botoksirsnja njene desetogodisnje kceri.

  • Popy_1 02.02.2020.

    Glupost! Prekrasan je! Prelipo dite!

Komentiraj...
Vidi sve komentare