To je to što me zanima!

Doček za pamćenje: Tamburaši 'zapalili' australski aerodrom

Bračni par Ojurović iz podravskog sela Trnava Cabunska stigao je u Australiju u posjet obitelji nakon 15 godina. Umirovljenici Ivan i Kata ostali su bez teksta nakon što su vidjeli kakav im je doček pripremila obitelj
Vidi originalni članak

Poznato je da Podravci ne mogu bez pjesme i tamburice. Na Facebooku je objavljen video prekrasnog dočeka bračnog para Ojurović na aerodromu u Sydneyju.

Ivan i Kata, koji žive u podravskom selu Trnava Cabunska, stigli su u posjet svojoj obitelji nakon 15 godina, a oni su im organizirali doček za pamćenje.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zračnom lukom orio se hit Miroslava Škore 'Kuća na kraju sela' u izvedbi tamburaškog sastava Pajdaši iz Sydneyja.

Iznenađeni supružnici Ojurović nisu mogli sakriti emocije, iako je Ivan to muški podnio. Ostali putnici u čudu su gledali što se događa.

Video je na svom Facebook profilu objavio njihov unuk Marko.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Šumar66 29.11.2017.

    nešto prekrasno blago njima

  • ilijesiilinisi 15.11.2017.

    Blago onome tko ima žive roditelje...

  • Wally Gator 15.11.2017.

    Lijepo i dirljivo. Ali nazalost i prikaz hrvatske buducnosti. Mracne buducnosti i izumiranja. Roditelji, djedovi i bake ce mladima blize i dalje vani dolaziti u posjete i obratno. Kako godine idu, i starijima bioloski cinecine svoje, a mladima u novim zemljama novi zivotni izazovi, posjete ce postajati sve rijedje, dok dodje dan kad starijih vise biti nece, a mladi vise nece imati koha posjecivati. Mnoga djeca i unuci, rodjeni vani naci ce si zivotne partnere i partnerice, zene i muzeve u drugim narodima (slucaj moje djece),,, i malo pomalo,, zapravo, kako to u Hrvatskoj ide, brzo, za par stotina godina (neki kazu najvise 300) tamburice i drugu glazbu, hrvatske narodne obicaje, nosnju,,,,,,,,,,, na audio.vizuelnim zapisima (kakvi god tada bili) ce gledati neki novi ljudi koji nece biti Hrvati. Ti audio-vizelni zapisi, i knjige ce biti jedina mjesta u kojima ce biti rijeci, Hrvat i Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare