To je to što me zanima!

Doslovno oduzima dah: Zaronio je u najdublji bazen na svijetu

Guillaume Néry je francuski ronilac na dah i bavi se disciplinom 'Constant Weight'. Kod te se discipline roni s monoperajom i jednakim opterećenjem kod zarona i izrona
Vidi originalni članak

Francuski ronilac Guillaume Néry zaronio je u najdublji svjetski bazen - Y-40 Deep Joy u talijanskoj Padovi, dubok 40 metara. Sa sobom je poveo suprugu Julie koja ga je snimila.

- Volim ovo mjesto, jedno je od najfascinantnijih na svijetu, čak i kad je u pitanju ovakav umjetni način. Kad se nalazite u ovom bazenu, osjećate se kao u filmu znanstvene fantastike, a voda je toliko bistra da vam se ponekad čini kao da letite, rekao je 35-godišnji Néry, vlasnik četiri svjetska rekorda i zarona na dah od čak 126 metara.

Prije 15 godina postao je najmlađi svjetski rekorder u ronjenju na dah, kad je zaronio na 87 metara dubine koristeći samo snagu svojih peraja. Nikad ne uranja sam i supruga mu je velika pomoć u napornim pothvatima.

Na svom YouTube kanalu objavio je prekrasan video svog zarona u dotični bazen, a vama ne preostaje ništa drugo nego ga pogledati...

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Sve je propalo, izgubilo sjaj 23.07.2017.

    Lovačke priče.

  • 22.07.2017.

    Ronioci vole reći da granice u ronjenju ne postoje, granice se tu probijaju, ništa više..😊. Najveća zapreka je ljudski um, koji već unaprijed odredi granicu. Mislim da se svi ronioci najviše bore sa sobom i svojim mentalnim granicama. Znanstvenici su i prije govorili da se neke dubine ne mogu svladati, tvrdili su da čovjek ne može zaroniti dublje od 50 metara. Danas znamo da su pogriješili, ljudi danas rone pet puta dublje. Recimo, Herbert Nitch 250 metara u NL-disciplini.Po meni ronjenje treba biti zabavno, od toga sve počinje, to je osnova ronjenja...roniti do dubine gdje se osjećaš ugodno i dokle guštaš, ne forsirati i slušati svoje tijelo što ti govori. Kad ne ide, prekinuti zaron i to je to, bez žaljenja što nisi postigla predviđenu dubinu..i nikada ne roniti sam..:))

  • Nostra Cosa 22.07.2017.

    Koliko kila mu je tesko odijelo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare