To je to što me zanima!

Egipćanin progutao mobitel: Šest mjeseci je trpio bolove, mislio da će 'izaći' prirodno

Pomoć je potražio jer mu je mobitel postao teret u trbuhu, blokirajući mu prolaz hrane. Uz to, imao je velike bolove. Mogao je imati potencijalno po život opasne ozlijede i crijevnu i trbušnu infekciju
Vidi originalni članak

Egipćanin je progutao mobitel, a liječničku pomoć nije tražio šest mjeseci jer je mislio da će sam 'izaći'. Bilo ga je bilo sram, piše Metro.

Pomoć je potražio jer mu je mobitel postao teret u trbuhu, blokirajući mu prolaz hrane. Uz to, imao je velike bolove. Mogao je imati potencijalno po život opasne ozlijede i crijevnu i trbušnu infekciju. Liječnici su ga hitno operirali u Sveučilišnoj bolnici u gradu Aswan u Egiptu. Nije poznato zašto je progutao mobitel.

Mohamed El-Dahshoury, predsjednik Upravnog odbora sveučilišne bolnice u Aswanu, rekao je da je to prvi put da su vidjeli takav slučaj u kojem je pacijent progutao cijeli mobitel.

NEVJEROJATNA NESREĆA 'Bio sam kitu u ustima! Cijelog me progutao pa me iskašljao'

Sličan slučaj i na Kosovu

Prije mjesec dana 33-godišnji državljanin Kosova progutao je imitaciju Nokie 3310. Bio je prevelik da ga proguta, a opasnost je stvarala korozivna baterija koja je mogla procuriti. Liječnici su ga uspjeli izvaditi putem kolonoskopije, u više dijelova.

Prema britanskom društvu za gastroenterologiju, većina stranih tijela se proguta spontano, a 10 do 20 posto slučajeva potrebno je ukloniniti putem kolonoskopije, dok tek 1 posto njih treba operaciju.

Većinom se progutaju kovanice, gumbovi, plastične stvari, baterije, ali i kosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ajetodoo 28.10.2021.

    Prvi put čujem da su i Egipćani imali mobitele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare