To je to što me zanima!

Fidel Castro je Srbin, a srpsko ime mu je Verko ili Veroljub?!

Srpska književnica Dragoslava Koprivica je Fidelu Castru poslala primjerak svoje knjige u kojoj detaljno objašnjava povezanost kubanskog vođe i srpskog naroda
Vidi originalni članak

Kubanski vođa Fidel Castro zapravo potječe iz Srbije, barem tako tvrdi srpska književnica Dragoslava Koprivica, piše Alo. Autorica romana 'Besmrtni Castro i srpski rod' kaže kako je istraživala podrijetlo Fidela Castra i došla do saznanja da njegova obitelj potječe iz španjolske Galicije, gdje su obitavali Kelti.

- Svi profesionalno ozbiljni i neucjenjeni povijesničari znaju da su Kelti Srbi. Nisam našla ni jedan dokaz da njegov otac Angel Castro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović - rekla je Koprivica  za Alo. 

Prema njezinom tumačenju ime Fidel potječe od riječi 'fidelidad' što znači vjernost pa bi Castrovo srpsko ime moglo biti Verko ili Veroljub. 

Iako nikada Fidela Castra nije upoznala, Dragoslava Koprivica mu je putem kubanske ambasadorice u Beogradu poslala primjerak svoje knjige.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Zora 20.02.2011.

    Ma kako bre ne razumete. Istorija će da pokaže da je sav ljudski rod nastao od Srba hahahaha, pa ova književnica je totalno prolupala. Castro Srbin, e sad je Kuba Srbija, jer gdje je jedan Srbin to je sveta zemlja Srbija. Oni kao da su se svi najeli bunike. Otkud im tolika težnja da su svi ljudi Srbi i da je cijeli svijet Srbija. Lud narod totalno. Njih drži vječita težnja za tudjim. Izazivaju ratove, gube, a onda slave pobjede.

  • likvidatori 20.02.2011.

    hahahaha... ti srbi su strašni, strašni.. bože pomozi im!!!

  • ivicap 19.02.2011.

    J A K O se izvinjavam gospodi pomorcima Bosancima jer ih nisam stavio u komentar gđe.Dragoslave za majstora Fidela(srbina)Jer da nije bilo bosanaca gđo Dragoslave Koprivice(jes ti ime) nebi bilo Kube i Novog svjeta.Ko bi veslao?Fidel, ili Kastro možda ha?

Komentiraj...
Vidi sve komentare