To je to što me zanima!

Imaju ozbiljan cilj, a za njega se hrabro bore golim grudima

Aktivistice udružene u pokret 'Free The Nipple' zgrožene su time da se danas nasilje u medijima glorificira i potiče, a ženske se grudi i bradavice cenzuriraju...
Vidi originalni članak

Pokret ' Free The Nipple ' u novom je zamahu, ovaj put na Twitteru . Naime, tisuće djevojaka fotografira se s obnaženim bradavicama ili cijelim grudima kako bi pokazale svoju potporu pokretu koji se bori za prava i emancipaciju žena .

Na službenim stranicama pokreta stoji da je Free The Nipple 'pokret jednakosti s misijom da osnaži žene diljem svijeta.'

- Borimo se protiv opresije žena i cenzure. Danas u 35 država SAD-a žene ne smiju biti u toplesu, pa ni dojiti djecu na javnim mjestima. U nekim državama gola dojka ženi može donijeti kaznu od tri godine zatvora, stoji na službenim web stranicama .

Za svoj cilj organizacija je snimila i istoimeni film u kojemu je nekoliko aktivistica u toplesu hodala New Yorkom kako bi upozorile na činjenicu da živimo u svijetu u kojemu se glorificira i eksplicitno prikazuje nasilje, a bradavice i ženske grudi se cenzuriraju .

Potporu pokretu iskazale su i Miley Cyrus , Liv Tyler i Lena Dunham .

Idi na 24sata

Komentari 55

  • varešak 03.04.2015.

    Bože molim de prosvijetli pamet ženskima da ne buše bradavice na dudama i druge dijelove tijela.

  • Patris123 03.04.2015.

    ovo nabija komplekse curama bez bradavica,imam mnogo takvih poznanica

  • cyndi 03.04.2015.

    24 sata, mogli biste i vi pokazati potporu i prestati cenzurirati bradavice u svojim člancima a ne samo u rubrici 'djevojka dana'.

Komentiraj...
Vidi sve komentare