To je to što me zanima!

Gdje izložiti pitona od 8 metara i 136 kilograma? U Kući strave

Pitonu Meduzi je tek sedam godina, a još raste. Najveći je piton u zarobljeništvu pa su ga prijavili za Guinnessovu knjigu rekorda. Tjedno pojede i do 18 kilograma mesa
Vidi originalni članak

Meduza je teška 136 kila i duga osam metara. Potrebno je 15 ljudi da bi ju primilo. Radi se o najvećoj zmiji na svijetu koja živi u zarobljeništvu te se kao takva namjerava upisati u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Golemog pitona izložit će u kući strave u Kansas Cityju. Zmija tjedno pojede 18 kila životinjskog mesa, a nije joj problem progutati ni 45 kilograma mesa. Meduzin trener Larry Elgar kazao je da se ne boji goleme zmije. Pitona je kupio prije sedam godina kao bebu te ističe da njegova miljenica i dalje raste.

- Strah je nedostatak razumijevanja. Ja se ne bojim zmije. Svjestan sam toga da me može ubiti. Prilazim joj s poštovanjem i tako se oduvijek ponašam prema njoj - ispričao je Larry. 

Rekord najveće zmije u zarobljeništvu držala je Fluffy duga sedam metara, koja je prošle godine preminula u zoološkom vrtu u Ohiju, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Viktorija0107 25.09.2011.

    Ko bi osim poremećenog uma mogao držati takvu zmijetinu u kući?

  • SanchezBH 23.09.2011.

    ...a kako se zove mala zmija? Zmiuga loma :))))

  • nefer 23.09.2011.

    ipak mislim da ima i vecih zmija - anakonda u Juznoj Americi, samo sto ih ne cuvaju u ZOO vec u improviziranim kavezima..a o onima koje su u divljini i koje na brzaka mjere ne vode se u konkurenciju, a mislim da su izmjerili anakonde od 27 pa i 30 fita duzine.. a anakonde su teze i deblje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare