To je to što me zanima!

Grad pun plavokosih blizanaca: Mengele u Brazilu ispunio san?

Nakon Drugog svjetskog rata Mengele je pobjegao u Južnu Ameriku gdje je i dalje navodno nastavio svoje eksperimente. Mengele se utopio u sumnjivim okolnostima 1979. godine
Vidi originalni članak

Nacistički doktor Josef Mengele, poznat kao Anđeo Smrti, u brazilskom je mjestu Candido Godoi ostvario svoj san o nastanku čiste arijevske rase, tvrdi argentinski povjesničar Jorge Camarasa

Mengele je prema naputku Adolfa Hitlera radio na povećanju nataliteta arijevaca, a svoje je genetičke eksperimente ostvario upravo u Brazilu. Grad je tretirao kao svojevrsni laboratorij u kojem je trudnicama davao neke nove droge i pripravke. Svaka peta trudnica u tom je gradu rađala blizance koji su mahom bili plavooki i plavokosi.

Candido Godoi je mala zajednica u kojoj se rađa gotovo najviše blizanaca na svijetu. Nakon Drugog svjetskog rata Mengele je pobjegao u Južnu Ameriku gdje je i dalje navodno nastavio svoje eksperimente. Mengele se utopio u sumnjivim okolnostima 1979. godine. Bio je fasciniran blizancima, ali i stvaranjem čiste arijevske rase.

Camarasa tvrdi da je 1960-ih, kada je Mengele počeo posjećivati Candido Godoi, broj žena koje su rađale blizance znatno porastao. Danas ovo izolirano mjesto ima samo 6000 stanovnika, a učestalost poroda blizanaca je 1000 puta veća nego što je globalni prosjek.

Puno ljudi rođenih u tom selu nisu Hispanoamerikanci nego imaju plave oči i plavu kosu te izgledaju kao narodi u sjevernoj Europi. 

- Postoje svjedočanstva da je ženama davao nove vrste lijekova i preparate, da je govorio o umjetnoj oplodnji. Navodno je radio i sa životinjama te je tvrdio da može postići da krava oteli mužjake blizance - tvrdi Camarasa. 

- Mislim da je Mengele u Candido Godoi napokon ispunio svoj san o nastanku superirorne arijevske rase - tvrdi Camarasa u svojoj knjizi "Mengele: Anđeo Smrti u Južnoj Americi".  

Idi na 24sata

Komentari 95

  • jknez155 10.09.2016.

    A da nije dragi adolf radio nekakve pokuse u selu u Brazilu

  • bubaaaa 05.09.2016.

    Ja ne razumijem zašto su oni bili toliko opsjednuti plavom kosom i plavim očima, a nijedan od tih nacista, ma i Nijemaca nije izgledao tako? Da se jedan npr. Norvežanin sjetio toga još bi bilo shvatljivo, ali kakve veze Nijemci imaju s time, jesu se pogledali u ogledalo? I na plakat koji promovira nacizam od toliko Nijemaca su stavili lika koji je bio židovskog podrijetla Wernera Goldberga, naravno kad je otkriveno maknuli su ga, ali opet govori dosta o tome koliko su bili vjerodostojni!

  • Igor Petak 05.09.2016.

    Sve su to nagađanja i nema znanstvenih dokaza da je Mengele vršio pokuse na njima, uostalom tamo zivi jako puno Njemaca i Mengele je mrtav od 79. a blizanci se i dalje rađaju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare