To je to što me zanima!

Hologram koji pjeva postao je najveća pop zvijezda u Japanu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Miku predstavljaju kao da ima 16 godina, a glas joj je 'posudila' glumica Saki Fujita. Pokazalo se kako je hologram posto toliko popularan da fanovi vrište na koncertima
Vidi originalni članak

Najnovija japanska pop senzacija, Hatsune Miku, zapravo je hologram koji pjeva. Okupila je veliki broj fanova, a svaki koncert je rasprodan do kraja. Miku je proizvela tvrtka Crypton Future Media. Koriste program Vocaloid preko kojeg hologram može otpjevati bilo koju pjesmu s njihovog kompjutera. Miku predstavljaju kao da ima 16 godina, a glas joj je 'posudila' glumica Saki Fujita. Pokazalo se kako je hologram posto toliko popularan da fanovi doslovno vrište na koncertima te je Miku postala slavna kao svaka druga živa pop zvijezda. Trenutačno je na turneji, a s njom nastupa i bend. Po prvi put u povijesti glazbe počeli su koristiti hologram na koncertima. Grupa Gorillaz je na dodjeli MTV nagrada 2006. godine koristila holograme, ali su ih prikazivali na velikom ekranu te nisu bili u 3D verziji, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • pero123 15.11.2010.

    Predobro, ovo je budućnost... I u filmovima će prevladat računalni likovi, koji će biti bolje plaćeni i popularniji od pravih glumaca :)..

  • AndrejaSklepić 15.11.2010.

    jadno, ali samo dokazuje koliko smo mi ljudi primitivni,, napredni a opet primitivni :(, jel to naša budučnost?

  • ivan148 15.11.2010.

    ah ti bolesni japanci :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare