To je to što me zanima!

Hrvati: Idealna žena mora raditi, ali i biti domaćica

GfK je tijekom srpnja proveo istraživanje na tisuću Hrvata starijih od 15 godina o idealnoj ženi. Većini Hrvata, njih 39 posto, idealna žena je domaćica...
Vidi originalni članak

GfK je tijekom srpnja proveo istraživanje na tisuću Hrvata starijih od 15 godina o idealnoj ženi. Većini, njih 39 posto, idealna žena je domaćica s manje odgovorim poslom i brine o obitelji i djeci, piše Index. Taj postotak je bio 31 posto 2007. godine. Oko 34 posto misli da je idealna žena karijeristica koja brine o obitelji uz pomoć muža, šest posto manje nego prije tri godine. Njih 20 posto želi domaćicu koja se posvetila isključivo obitelji, a samo četiri posto zaposlenu ženu koja je angažirana u javnom životu. Zaposlenu domaćicu najviše vole u u Lici, Kordunu i Banovini.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bellaUna 24.08.2010.

    Samo su potvrdili ono što i sami znamo. No, bilo bi puno više zanimljivo dati statističke podatke npr. o tome koliko jedna žena tijekom svog života potroši vremena na skupljanje muževljevih šporkih bičava (koje skoro nijedan ne zna sam baciti u korpu za prljav veš pa ih se nalazi svugdje) po kući i slične idiotarije - prije koju godinu pročitala sam sličan statistički podatak i frapirala se! Hoću reći, u čemu nam život, zapravo, prolazi, nismo ni svijesne, dok se muškarci lijepo posvete raznoraznim hobijima!

  • Bili Joso 24.08.2010.

    Idealna žena mora raditi, ali lakše i manje stresne poslove. Ženama, tim divnim stvorenjima, treba posvetiti više pažnje. Žene su nježna bića i treba im više nježnosti i pažnje. Žene su i majke.

  • bosnia_80 24.08.2010.

    računica je sasvim jasna...ako žena radi 8 sati na poslu (pogotovo neki težak i stresan posao, u nezdravoj radnoj atmosferi i sa lošim šefom), logično je da kad dodje doma bude umorna, mrzovoljna i da joj treba odmor....bez obzira što je tamo čeka dijete ili djeca (namjerno muža ne spominjem) ..i sad ako se i njima posveti bar 4 do 5 sati (a to je minimum minimuma)...žena onda dnevno radi 12-13 sati, a to je onda malo nezgodno ! sutradan dođe na posao i očekuje da je radne kolege razumiju i poštede (samo iz razloga što je umorna ili ima problema doma )....a koga to uopće briga, zašto bi npr. ja radio i svoje i tuđe zadatke na poslu (zbog kolegijalnosti) da bi ona na kraju mjeseca dobila plaću i nosila je svom mužiću?? Ja se divim i klanjam onim ženama koje rade, ali istodobno ispunjvaju svoje obaveze prema bračnom partneru i djeci...A takvih je 1 od 10.000! Svidjelo se to nekom ili ne, ovo je \"gola\" istina :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare