To je to što me zanima!

Istraživanje pokazalo da i muškarci imaju biološki sat

Biološki sat otkucava muškarcima kao i ženama. Istraživanje je pokazalo da plodnost kod muških počinje padati kad dođu u 30-te godine života
Vidi originalni članak

Muškarci koji čekaju do 40-te godine kako bi osnovali obitelj imaju veću šansu da im partnerica doživi pobačaj jer je njihova sperma lošije kvalitete. Dokazali su da i muškima otkucava biološki sat.
- Već se prije znalo da ženama starijim od 35 godina plodnost pada. Sada naša istraživanja pokazuju da je i kod muškaraca isto - rekao je Mark Bowman, direktor klinike u Sydneyu koja je provela veliko istraživanje na 3324 muškaraca.
Testirali su DNA njihove sperme. Rezultati su pokazali znatan pad plodnosti kod muškaraca koji su stariji od 35 godina.
- To znači da iako muškarac proizvede 40 milijuna spermića pri svakoj ejakulaciji, mnogi od njih neće moći oploditi jajšce. Imat će manji potencijal plodnosti i šanse da postane otac - kaže Mark.
Ranije istraživanje pokazalo je da muškarci ispod 35 godina imaju tri puta veću mogućnost osnovati obitelj nego oni preko 35 godina. Već duže vrijeme liječnici upozoravaju parove da ne čekaju predugo s osnivanjem obitelji. Dosad se mislilo da je biološki sat prisutan samo kod žena. Ovo istraživanje pokazalo je da i muškarcima otkucava također.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare