To je to što me zanima!

Iznimno rijetke bijele žirafe snimljene prvi put u povijesti

KENIJA: Nedaleko od rezervata Ishaqbini Hirola na zapadu zemlje, jedan je mještanin naišao na nevjerojatan prizor - par potpuno bijelih žirafa. Majka i njeno mladunče tek su sad uhvaćene kamerom...
Vidi originalni članak

Majka i mladunče u potpunosti bijelih žirafa primijećene su nedaleko od rezervata Ishaqbini Hirola u Keniji i snimljene kamerom prvi put u povijesti, pišu svjetski mediji, uključujući Daily Mail i New York Times.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Par bijelih žirafa ima rijedak genetski poremećaj zvan leucizam, koji sprečava stvaranje pigmenta, odnosno izaziva djelomičan gubitak pigmentacije.

- Bile su iznimno mirne i dopustile nam da im se približimo. Naša prisutnost im nije ni najmanje smetala, sudeći prema njihovom ponašanju. Majka je stajala ispred nas i štitila mladunče, stoji u objavi rezervata.

Ovo je navodno tek treći put da su primijećene bijele žirafe, a nagađa se da ih je na svijetu tek oko osam i pol tisuća.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • umjereni pacifist 30.09.2017.

    ovo je stara vijest. pojeli ih lavovi.

  • povijest činjenica 19.09.2017.

    Bijeli tigar ima i dalje svoje crne pruge. Nije mi jasno da ove žirafe nemju ni karakteristične šare.

  • audi 2.0 19.09.2017.

    Ma da zivi samo jedna znala bi se za nju. Ovo je izmisljotina. Roboti kakti po marsu istrazuju a neznaju za bijelu zirafu. Koja glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare