To je to što me zanima!

Japanac uzeo novčić vrijedan 70 lipa i dobio godinu zatvora

Masafumi Tsuruhara u svibnju je bio na planini Koya gdje je s jednog kipa ukrao kovanicu od 10 jena. Ulovili su ga i na kraju osudili na godinu dana zatvora
Vidi originalni članak

Masafumi Tsuruhara (66) ići će u zatvor na godinu dana jer je s kipa budističkog božanstva ukrao kovanicu od 10 jena, vrijednu nešto manje od 70 lipa.

Japanac je u svibnju posjetio planinu Koya, koja je sveto mjesto japanskog budizma, ali i groblje na kojem su pokopani brojni poznati Japanci. Kao na mnogim grobljima, i ovdje se nalaze kipovi božanstva Jiza, zaštitnika žena, djece i putnika. Na jednom od njih bila je kovanica koju je Tsuruhara odlučio uzeti. No, kako su ga uhvatili završio je u pritvoru. On je tvrdio da nije htio uzeti novčić već se samo igrao njime. 

Sudac mu nije povjerovao te ga je osudio na godinu i osam mjeseci, iako su tužitelji tražili 2 godine i šest mjeseci. No, žalbeni sud na kraju mu je smanjio kaznu na godinu dana zatvora, prenosi Japan Daily Press.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ivanfilip 01.01.2013.

    Dakle postoji kovanica od 70 lipa koja je tako neodoljiva Japancima da je moraju ukrasti unotoč riziku zatvora!!?Neodoljiva privlačnost lipa i kuna!

  • andi_1 30.12.2012.

    Po tom zakonu, Sanader i slični njemu bi izumrli ko dinosauri !!

  • sala 27.12.2012.

    e hrvatska hrvatska di si se ti jadna pogubila ( mozda u magli)

Komentiraj...
Vidi sve komentare