To je to što me zanima!

Je li Isus Krist zaista izgledao ovako kad je još bio dječak?!

Napokon znamo kako je Isusovo lice izgledalo u dječačkoj dobi, tvrdi talijanska policija, uz pretpostavku da je u Torinsko platno zaista bio umotan sin Božji...
Vidi originalni članak

Talijanska policija tvrdi da prvi puta u povijesti znamo kako je Isus Krist izgledao u dječačkoj dobi . Kako bi došli do slike njegova lica, rimski forenzičari koristili su se tehnikom koju inače koriste za pronalazak ostarjelih kriminalaca. U ovom su slučaju samo okrenuli cijeli proces.

Rimska policija

Polazna točka njihovog zanimljivog eksperimenta bilo je slavno Torinsko platno . Brojni kršćani smatraju da je u njega bilo umotano tijelo Isusa Krista dok je tri dana proveo u grobu. Forenzičari su na temelju njega kreirali sliku Isusa iz vremena kada je razapet, a onda ga posebnom tehnikom pomlađivali kroz nekoliko životnih intervala.

Na taj su način došli do lica za koje tvrde da predstavlja lice Isusa Krista.

Rimska policija

I to zaista jest moguće, ako je u Torinsko platno bio umotan Isus. No, mnogi povjesničari smatraju da platno zapravo potječe iz 13. stoljeća i kao takvo u biti prikazuje anonimnu osobu koja je razapeta mnogo stoljeća nakon Isusove smrti.

Platno je posljednji put bilo javno izloženo 2010. godine i tada ga je pohodilo više od dva milijuna vjernika iz cijelog svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 323

  • Mullo De 26.05.2015.

    Pa nema niti najmanjeg dokaza da je on uopšte postojao!! Sve su to izmislili popovi da drže raju u strahu i pod komandom.

  • Viktorija0107 13.05.2015.

    Helga Lovrić lijepo zboriš i lijepo razmišljaš ,ne trebaš se osvrtati na neke ljude koji Isusa ne nose u srcu .I sam Isus lijepo je razmišljao ,radio samo dobra djela pa su ga razapeli na križ.Tebi lijep pozdrav !

  • Sonador 06.05.2015.

    Baš me zanima koliki im je postotak uspješnosti u rješavanju zločina pored ovako loše obavljene procjene. Ali komentari teista... Neprocjenjivo! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare