To je to što me zanima!

Kad su bitni - ljudi: U Japanu vlak vozi zbog jedne putnice

Ukoliko ste u barem jednom razdoblju života putovali vlakom, postoje dobre šanse da ste čuli za ukidanje pojedinih linija zbog neisplativosti. Takve stvari u Japanu su nezamislive...
Vidi originalni članak

Svakoga jutra točno u 7:16 sati Kana Harada ulazi u vlak kojim putuje u 35 minuta udaljeni Engaru, grad u kojem polazi srednju školu. Ona živi u Shiratakiju, mjestu sa samo 36 stanovnika. Željeznička stanica otvorena prije nekoliko desetljeća još uvijek radi samo zbog nje. Vlak u koji ulazi isto tako vozi isključivo zbog nje. 

I dok u Hrvatskoj često možemo čuti kako se zbog neisplativosti ukidaju određene stanice ili cijele linije, siguran put ove djevojke do njene škole za Japan je bitniji od sigurno nemalih financijskih gubitaka koje im donosi ova linija.

Iako lijepa, ova priča ipak ima tužan kraj. Naime, Kana će srednju školu završiti u ožujku ove godine i u tom trenutku Hokkaido Railway Company zatvoriti će stanicu, piše qz.com. No, u slučaju da se opet pojavi potreba za linijom i stanicom, on će biti odmah otvorena. 

S takvom politikom japanskih kompanija, Japanci zaista mogu mirno spavati. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Prepelita 06.03.2016.

    Baš kao i kod nas, hahaha!

  • Kosoo 16.02.2016.

    U Japanu nikad HDZ nije bio na vlasti

  • Kosoo 16.02.2016.

    U Japanu nikad HDZ nije bio na vlasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare