To je to što me zanima!

Kakav srećković! Kupio je kuću punu smeća, a dočekalo ga je blago vrijedno 2,5 mil. kuna

Dom ekscentrične pijanistice koja je poput hrčka zatrpavala kuću smećem i kutijama vlasnik antikvarijata u Kanadi kupio je za tek 60-ak tisuću kuna. Na veliko iznenađenje, unutra je našao brojne vrijednosti
Vidi originalni članak

Kad je kupio kuću punu prašine, kutija i raznog smeća, Alex Archbold iz Kanade nije mogao ni slutiti da je napravio potez svog života. Naime, taj je vlasnik antikvarijata koji vodi sa suprugom kupio je dom pokojne učiteljice glazbe Bette-Joan Rac.

Alex je cjelokupni sadržaj kuće Madame Rac preuzeo nakon što je preminula prošlog prosinca, prenosi The Sun.

Trgovac antikvitetima dijeli nevjerojatne nalaze koje je otkrio u kući na svom YouTube kanalu, procjenjujući da je pronašao stvari u vrijednosti od oko 2,5 milijuna kuna.

Kupio kuću zbog klavira

Alex nije bio baš siguran što će pronaći u njezinu domu nakon što je nekoliko godina poznavao gospođu Rac, ali nikad nije ušao unutra. Ipak, odlučio se 'kockati' i preuzeti rizik kupnje jer je znao da se unutra barem nalazi veliki klavir.

No, kad je ušao nakon što je napokon uzeo ključeve, zapanjio se kad je pronašao kutije i vreće nagomilane u gotovo u svakoj sobi, rekavši da izgleda kao 'tipičan dom ljudi sa sindromom hrčka'.

MOŽE LI NIŽE? Miljunaš se pretvarao da je običan radnik kako bi se među prvima cijepio protiv korone

 - Nisam znao da je ekscentrična učiteljica klavira koju sam poznavao zapravo milijunašica - rekao je Alex.

Dok su on i njegov tim mukotrpno 'prekopavali' kroz svaku sobu, otkrili su rijetke novčiće, uključujući čist srebrni dolar i novac iz 1920-ih.

- Naši najimpresivniji nalazi uključuju novčanike pune gotovine, srebrnu polugu od 2,8 kilograma i vreće pune zlatnih i dijamantnih prstenova - istaknuo je.

Po kući su bile posute kutije Chanela, Burberryja i Tiffany - Alex je čak pronašao blistavi zlatni prsten pospremljen u cipelu.

Rekao je da su i oni naletjeli na male srebrne poluge nakon što je jedan ispao iz hrpe letaka, pa je tim provjerio svaki časopis i knjigu u kući.

Ormari Madam Rac bili su punjeni dizajnerskom odjećom, od krznenih kaputa do skrojenih odijela, a spadaju u vrlo tražene vintage komade.

Alex i njegov tim otkrili su stare zapise, sobu s perikama, brojne pribore za jelo, namještaj, knjige, cipele, drangulije, ukrase - i najmanje tri šivaća stroja.

 - Sve ovdje ima potencijal, imao sam nevjerojatnu sreću. Ovo mi je najbolja investicija u životu - zaključio je.

Nakon što je razvrstao sve nalaze, Alex je potvrdio da veliki klavir zadržava za sebe.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 04.02.2021.

    čisti fake..pa bavi se sa antikvitetima...hihihi..imao on to sve od prije pitaj boga od kud i kako i na ovaj način bude sve te stvari legalizirao...pametno...

  • Mother phoque 04.02.2021.

    Kupio kuću? "Alex bought the entire contents of Madame Rac’s house..."

  • fraulein 04.02.2021.

    ma fejk, tko bi isao prodavati kucu a da nije pogledao sto se u njoj nalazi...srebrne poluge, vrece zlatnog prstenja, mos misliti

Komentiraj...
Vidi sve komentare