To je to što me zanima!

'Kapetan Nevolja' ponovno spašen iz opasnog oceana

Obalna straža spašavala ga je čak sedam puta u prethodnim pokušajima 2001. godine da oplovi Veliku Britaniju. Ponovno su morali intervenirati
Vidi originalni članak

Stuart Hill (65) iz Essexa spašen je u opasnim morima Shetlanda nakon što su golemi valovi skoro potopili njegov brod. Obalna straža primila je poziv u pomoć jer je plutao bez motora u brodu punom vode. Nedugo zatim, pokupili su ga i odveli na kopno.
- Sound of Papa opasno je mjesto za mali brod. Hill je sjedio u brodu držeći se za ništa. Pokušavao je otploviti na sigurnije mjesto kad je upao u nevolju - rekao je glasnogovornik.
Valovi su tukli u brod i ispunili ga vodom. Motori više nisu mogli upaliti. Hill se preselio na otoke na sjeveru nakon bolesne želje da oplovi Veliku Britaniju s preuređenim čamcem na vesla. Odlučio se naseliti u Shetland nakon što mu se prevrnuo brod u Atlantskom oceanu 2001. godine. Nedugo je opet punio novinske članke nakon što je otok Forewick Holm u Papa Soundu proglasio neovisnim od Velike Britanije i Europske unije. Želio je tim činom pokazati kako Shetland nikad nije pravno postao dio Škotske pa se zato treba odvojiti od Velike Britanije. Požalio je što je važno ustavno pitanje protumačeno kao "stvar Kapetana Nevolje".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nogometas05 16.09.2008.

    iz aviona se vidi da nije normalan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare