To je to što me zanima!

Kavu od 7 eura naplaćuje 1.40 ako kažete dobar dan i molim

Otkako je vlasnik lokala Fabrice Pepino sve svoje goste upozorio da će zahvaljujući osnovama bontona steći 'porezne olakšice', postali su opušteniji i nasmiješeniji...
Vidi originalni članak

Fabrice Pepino, vlasnik kafića Petite Syrah u Nici, odlučio se na nesvakidašnji potez kako bi goste podsjetio da su osnove međuljudske pristojnosti još uvijek poželjne na ovom svijetu, te je odlučio kavu naplaćivati jeftinije onima kojima nije teško izgovoriti dobar dan i molim lijepo.

Cijena kave u njegovom lokalu iznosi sedam eura ako konobaru nemate što drugo reći osim da vam je donese, međutim ako kažete 'lijepo molim kavu' cijena pada na 4.25 eura, a ako izgovorite 'dobar dan, lijepo molim kavu', platit ćete samo euro i 40 centi.

Slika tog cjenika je postala pravi hit na društvenim mrežama, a vlasnik je na ideju došao dok je surfao internetom.

- Ma zapravo je sve počelo kao šala jer su neki gosti znali biti vrlo neugodni, pogotovo kada bi dolazili u vrijeme ručka nervozni i pod stresom. Želja mi je bila poručiti im da se smire i da stanu na loptu, te moram istaknuti da su poslušali savjet i da su sada daleko više nasmiješeni - izjavio je Pepino, pa dodao i to da još nikome nije naplatio kavu sedam eura otkad je postavio ovaj cjenik.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • wasdwasd 12.01.2014.

    malo se zamislite,dok god niste radili takav posao suvislo je komentirat ponašanje ugostitelja,trgovca. nažalost radim takav posao i problem je možda malo drugačije prirode,,osim šta ti isti ljudi rade za kikiriki,jedino šta je manje plaćeno je tekstilna industrija,osim toga šta moraju svaki dan slušat prodike od poslodavca pa k'tome još tu i tamo od neke mušterije,pa trpit svakojaka omalovažavanja i komentare sa kojima manje više nemaju nikakve veze jerbo to je ipak samo posao i radimo ga za plaću,nismo rame za plakanje i nismo ničije vreće za napucavanje,a svaki dan nas se tako tretira,pa prodike ovo ti ovakvo ovo ti onakvo zašto ti ovo tak skupo itd itd,nakon nekog vremena moraš puknut i taj posao postaje NOĆNA MORA!iskreno,nemogu opisat riječima,ali radio sam sve i svašta do sada ali s ljudima radit to je 5 puta teže od svega šta sam do sad radio!

  • Prva Proleterska 16.12.2013.

    Da to nije u Beaulieju , pred Nicom. Ulazim ja u1 sat noću , posle 170 km pređenih na biciklu u kafić, sam neznam zašto, jer moram ići i dalje, na pivu, koja ti u takvoj situaciji samo zaustavlja volju za daljnim naporima , a treba stići do Cannesa do ujutra. Od talijanskoga prije toga , zaboravljam ijednu francusku rećenicu, pa kod traženja pozdrava na francuskome , onako od umora nikako doći. Već se naslanjam na šank, a rijeći ne dolaze . U tom mom traženju bonžura , preduhitri me konobar i zajebantski me pozdravi , kao tako se pozdravi, kad se ulazi. E sad mi je opet zahebao koncentraciju , pa se sada ne mogu više sjetiti ni engleskih rjeći, a taljanske sam skroz izostavio iz razmišljanja. Digao mi je pritisak toliko , da sam prije narućio pivu , nego što sam ga mogao na engleskom poslati u.. Da on meni pivu i seronjo naplati 7 € , a ja sav smušen odoh sa bokalom - služe u keramićnim vrćevima, da ostaje duže hladno - izvan štekata , da sjednem do bicikle , da mi ko još nju ne drmne, a i da ne smrdim po znoju ostalim gostima. A ovaj misli , da ću uteći sa njegovom ćašom , pa doleti zamnom i sjeda me na štekat , nema izlaza dok ne popijem. Mora da je to taj kafić , jer je šefu toliko stalo do pozdrava, što je i normalno , da u zahvalu dava takve popuste.

  • MarinoLucic00 14.12.2013.

    Bonjur,mlada gospo,lijepi ste ko nase sunce,mogu li molim vas dobiti jednu kafu? Svida mi se kad tako mladi ljude rade svoj poso koliko cu to platiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare