To je to što me zanima!

Keks s Titanica prodan je za iznos od kojeg će vam pozliti

U ponedjeljak je na aukciji u Liverpoolu prodan keks koji je prije više od stotinjak godina bio na Titanicu, a dostigao je cijenu za čak 50% višu od one očekivane...
Vidi originalni članak

Da budemo u potpunosti točni, sada i službeno 'najskuplji keks na svijetu' za Titanic kobne 1912. godine bio je u paketiću za preživljavanje u jednom od čamaca za spašavanje.

Keks je 'spasio' James Fenwick , jedan od mornara s Karpatije , broda koji je prvi priskočio u pomoć unesrećenim putnicima Titanica. Očito svjestan da će keks jednoga dana postići veliku vrijednost, mornar ga je pažljivo spremio.

I bio je u pravu, keks je u ponedjeljak prodan na aukciji održanoj u Liverpoolu, prenosi britanski Mirror . Da ne duljimo, kolekcionar iz Grčke keks je kupio za - pazite sad - 15 tisuća funti. Ne, niste krivo pročitali. Netko je zaista bio spreman odvojiti više od 150 tisuća kuna za keks star više od stotinu godina .

Aukcionari su inače očekivali da će keks prodati za oko 10 tisuća funti.

Podsjećamo, Titanic je potonuo 1912. godine na svojem prvom putovanju, a na njemu je živote izgubilo više od 1500 ljudi. No, keksić je, kao što vidite - preživio. I dobro se drži za svoje godine.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Shaolin-Monk 08.11.2015.

    Sta njemu znaci 150000kn? To je isto ka da ja u kineza kupim novcanik za 15kn.Ni osjetio!

  • El Tractor 31.10.2015.

    Bizarnosti nema kraja...

  • registrykiller 28.10.2015.

    ja sam mislio da će biti neki milijunski iznos u pitanju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare