To je to što me zanima!

Kinezi Spidermana zovu da se popne na planinu

Francuz Alain Robert (45) se do sada popeo na gotovo sve najviše nebodere u svijetu, a često je morao ostati i u zatvoru
Vidi originalni članak

Kina je pozvala u goste francuskog Spidermana Alaina Roberta. Unatoč zabrani ulaska u tu zemlju na pet godina i vrijeme što ga je u svibnju proveo u šangajskom zatvoru nakon što se, odjeven u Spidermana bez dopuštenja uspeo na 88 katova visok toranj Jin Mao u Šangaju. Sada bi se francuski penjač, na poziv lokalnih vlasti kineske pokrajine Hunan, trebao popeti na 1.518 metara visoku planinu Tianmen u pitoresknom području Zhangjiajie.
- Bila su nam potrebna dva mjeseca da bismo uvjerili sedam različitih odjela u kineskoj vladi u prednosti i korist koju zemlji može donijeti Robertovo penjanje na planinu - izvijestio je list Shanghai Daily. Lokalne se vlasti nadaju da će Robertovo uspinjanje na Tianmen donijeti reklamu regiji i dovesti turiste. Gotovo sva su dosadašnja Robertova uspinjanja po neboderima, uglavnom u velikim gradovima diljem svijeta, završila njegovim uhićenjem, a često i kratkim boravkom u zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare