To je to što me zanima!

Klonirani štenac zasvijetli u mraku crvenom bojom

Na prvi pogled, preslatki mali bigl Ruppy sasvim je normalan pas. Ali, nevjerojatno štene svijetli u mraku jarkom bojom pod ultraljubičastim svijetlom
Vidi originalni članak

Ruppy je jedan od petoro kloniranih štenaca koji su genetski stvoreni kako bi proizvodili fluorescentni protein. Pod ultraljubičastim svijetlom zasjaji u žarko crvenoj boji. Ruppyja je stvorio južnokorejski tim znanstvenika koji je predvodio Byeong-Chun Lee s nacionalnog sveučilišta u Seoulu, koji je prvi klonirao psa Snuppyja 2005. godine. Psi su transgenične životinje, što znači da imaju modificiran genetski kod, a ne mutira prirodno. Član tima, CheMyong Ko sa sveučilišta u Lexingtonu, rekao je kako mogu stvoriti psa s ljudskim bolestima. Međutim, mnogi znanstvenici kritiziraju korištenje pasa u takve svrhe. Tim je imao samo sedam uspješnih trudnoća od 344 specijalno klonirana embrija koja su implantirali u 20 pasa. Međutim, Lee tvrdi kako pet preživjelih pasa sada samostalno stvara "svjetleće" štence. Prebacili su florescentni gen u jajašca pomoću retrovirusa, ali ne mogu kontrolirati gdje je virus umetnuo gen.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • robo-st 30.04.2009.

    jedva čekam da pokusi udu dopušteni i na ljudima , jer evo ja se javljam da mi \"srede \"luleka\",jer tada ču imati sigurno više uspjeha kod žena, a pogotovu mladih rejverica, pa zamislite samo kako bi to divno izgledalo na fluorescentnom svjetlu, a i svi pokusi , na jadnim nam životinjama,mora imati svoju svrhu i zato gordo kličem . živjela nova pobjeda znanosti.

  • slama 29.04.2009.

    krasno,tak smo i svinjsku gripicu pripremili?

  • andariel 27.04.2009.

    Ovog debilnog Kineza bi trebalo strpati u psećji kavez da slučajno sam sebe ne klonira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare