To je to što me zanima!

Kompjuterski složio prosječna lica žena iz svih krajeva svijeta

Kako bi pokazao prosječan izgled po nacionalnostima i istaknuo fizičke osobine kod Engleskinja, Afrikanki i ostalih fotograf je 'slagao' slike lica jednu na drugu
Vidi originalni članak

Južnoafrički fotograf Mike Mike (46) fotografirao je više od 100 žena, pripadnica 41 nacionalnosti i etničkih skupina, te je iz njihovih lica 'izvukao' prosječno žensko lice po nacionalnostima, piše Daily Mail.  Fotografije je kompjuterski položio jednu na drugu kako bi se dobilo prosječno žensko lice. Regionalne razlike među ženama su vidljive u veličini očiju, usta i nosa. Slike koje su nastale preklapanjem prikazuju prosječnu ženu u 20-im godinama, što nikako nije prosječna dob određene nacionalnosti. Također, lice prosječne Južnoafrikanke ne bi smjelo biti bijelo jer se samo 9.2 posto stanovništva definira bijelcima. Ovakve 'anomalije' na slikama su rezultat redoslijeda na koji su fotografije slagane jedna na drugu. 

Na ideju je došao dok je studirao na londonskom fakultetu Goldsmiths. 

- Vozio sam se podzemnom i shvatio kolika je raznolikost nacionalnosti u velikom gradu. Palo mi je na pamet da bi se 'preklapanjem' fotografija lica mogao dobiti izgled žena u budućnosti - rekao je fotograf. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mamita 09.08.2011.

    mnogo mnogo stara vijest

  • viera 13.02.2011.

    ma hrvatice su najljepše

  • a bokte 13.02.2011.

    baš, a talijanke se puno ljepše nego ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare