To je to što me zanima!

Lavlje srce: Pala s nogu nakon 20 km marša, ali nije odustala

Vojnikinja Sarah Cudd prošla je i posljednji test izdržljivosti - marš od 20 km pod punom opremom. Njeni posljednji koraci inspirirali su tisuće ljudi diljem svijeta...
Vidi originalni članak

Nakon što je prošla gotovo dvadesetak kilometara s opremom teškom nekoliko desetaka kilograma, pred Sarah je bilo još samo nekoliko metara. No, tijelo je prestalo slušati i Sarah je pala na koljena. 

Uz pomoć puške se natrag vratila na noge, no nekoliko koraka kasnije opet je pala od iscrpljenosti. U tom su se trenutku njeni kolege okupili oko nje i počeli ju glasno bodriti. Vidljivo iscrpljena, Sarah je nakon još nekoliko koraka prošla cilj, a među njenim je kolegama nastala erupcija oduševljenja, piše Washington Post.  

Sarah je 'The Foot March' završila za dva sata i 46 minuta. Iako vojnici imaju puna tri sata da promarširaju 20 kilometara, samo jedan od njih 46 uspije doći do cilja. Ta brojka, vjerujemo, vrlo jasno pokazuje koliko je značajan pothvat Sarah Cudd. 

Sve to snimio je vojnik Lloyd Mason i video stavio na svoj Facebook profil. Samo tamo snimku je vidjelo nekoliko milijuna ljudi. Njena je ustrajnost inspirirala i dirnula mnoge od njih. 

Sasvim zasluženo, ova je vojnikinja dobila nadimak 'lavlje srce'. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • MrKrKan 12.05.2015.

    super, da nije vojska vrijedilo bi

  • kiko3655 10.05.2015.

    koje gluposti pa ova nije mogla proci 20 km za 2:46 min.. pa ona to ne bi uspjela niti bez te opremem prosetati za to vrijeme .. moza 2 km .. ajde to vec nekako :)

  • strmi007 09.05.2015.

    Koliko demokracije po satu može širiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare