To je to što me zanima!

Liječnici u hitnoj češće daju narkotike bijelcima

Istraživanje u kojem je obuhvaćeno više od 150.000 hitnih službi te je trajalo 13 godina otkrilo je da liječnici češće daju narkotike bijelcima
Vidi originalni članak

Američki liječnici u hitnoj službi često daju snažne narkotike pacijentima koji se žale na bol, ali više ih dobijaju bijelci nego pripadnici drugih rasa, pokazalo je istraživanje. Čak i za snažnu bol zbog bubrežnih kamenaca pripadnici drugih rasa su rjeđe dobivali narkotike kao što je morfij. Studija, u kojoj je obuhvaćeno više od 150.000 službi hitne medicinske pomoći tijekom 13 godina, otkrila je razlike u davanju lijekova ovisno o rasi i etničkoj pripadnosti u urbanim i ruralnim bolnicama u SAD-u za svaku vrstu boli. U rezultatima istraživanja se navodi da je moguće da neki liječnici smatraju da bi pripadnici drugih rasa mogli biti ovisnici koji lažu da imaju jake bolove kako bi dobili narkotike.
- Ironija je u tome da crnci spadaju u skupinu koja najrjeđe zloupotrebljava prepisane narkotike, dok je vjerojatnost zloupotrebe kod hispanoamerikanaca i bijelaca podjednaka - istaknula je Linda Simoni-Wastila sa Sveučilišta u Marylandu.
- Čini se da se jaz između bijelaca i nebijelaca nije nimalo smanjio - rekao je koautor studije dr. Mark Pletcher sa Sveučilišta u Kaliforniji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare