To je to što me zanima!

Mađar pod vodom izdržao 10 minuta bez disanja

Iluzionist je visio iznad vatre, bio zaključan u kovčeg, zakopan živ, ali pothvatom ispod vode sam je sebe nadmašio, kako tvrde stručnjaci
Vidi originalni članak

David Merlini (29) iz Mađarske bavi se iluzijom i trikovima od svoje četvrte godine života. Sad je oborio rekord za najdulji boravak pod vodom. Zatvoren u staklenu kabinu izdržao je 10 minuta i 17 sekundi bez disanja, te vezan s pet komada policijskih lisica. Događaj je organiziran u Hollywoodskome magičnom dvorcu koji posjećuju svi ljubitelji iluzije. Prvi pokušaj pod vodom propao je jer zbog previše hladne vode zbog čega su mu se mišići zgrčili.
Ljut na neuspjelu izvedbu, Merlini je sljedeći dan pokušao isto te oborio svjetski rekord. Svoj prvi trik izveo je 1995. godine kad se oslobodio u manje od dvije minute iz vezane jakne dok je visio sa gorućeg konopa na 9,14 metara visine.
Nakon toga je slijedilo oslobađanje iz zaključanoga kovčega koji je bio napunjen vodom. Međutim, najzanimljivije je sigurno bilo njegovo spašavanje iz betona u koji je bio ukopan. Znalci trikova tvrde da je ovim zadnjim pothvatom sebi otvorio sva vrata u uspješni svijet iluzije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 21.10.2007.

    svjetski rekord drzanja daha pod vodom je 9,14 sekundi ! kad napravi to bez kamera i kovcega u bazenu ja mu vjerujem !

  • Xenci 13.10.2007.

    Čovijek je totalno lud...a na takav način se riješava očito adrenalina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare