To je to što me zanima!

Makli stop "u ime ljubavi" šaljive prometne znakove

Natpisi ispod prometnih znakova stop kao što je "kazna milijardu dolara" gradske vlasti su morale maknuti jer su time kršili pravilnik o prometu
Vidi originalni članak

U nastojanjima da vozači poštuju zakon, vlasti Oak Lawna (Illinois, SAD) bile su prisiljene maknuti duhovite natpise koji su bili postavljeni ispod znaka stop na 50 lokacija.
- Odjel za promet države Illinois sa znakovima je prekršio federalni pravilnik o kontroli prometa i prometnih znakova - rekao je gradonačelnik Dave Heilmann Oak Lawna.
Da grad nije maknuo natpise, grad bi izgubio subvencionirane projekte. Kampanja kojom su htjeli postići smanjenje brzine počela je krajem prošle godine. Natpisi ispod znaka stop kao što su "i pomiriši ruže" ili "znači da se ne krečeš" postavljeni su ispod 50-ak znakova. U to vrijeme gradonačelnik je govorio da misli da će vozači stati, ako ništa drugo, da pročitaju natpis. Projekt vrijedan oko osam tisuća kuna, završio je u smeču.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kyz0 06.05.2008.

    Ili poklonik hehe, ali ok, u ovom kontekstu je ipak putnik :p Nego, ne kažem da nisu postavili te sve znakove, negdje, ali na ovim slikama su najmanje 4 znaka photoshopirana, uzeta je jedna slika i samo su stavljeni drugi tekstovi.

  • bebasneba 05.05.2008.

    ili putnik pametna glavo!

  • tajnamoja 05.05.2008.

    pilgrim znači hodočasnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare