To je to što me zanima!

Maleni pingvin pronašao je prijatelja u plišanoj igrački

Afrički pingvin Pingu rodio se u zoološkom vrtu u Devonu u Velikoj Britaniji. Ubrzo su ga morali odvojiti od obitelji jer je bio sve lošijeg zdravlja
Vidi originalni članak

Pohlepan brat uzimao mu je svu hranu i mali Pingu je gubio na kilaži i izgledao sve lošije. Čuvari su ga morali maknuti od obitelji.
- Isprva je sve izgledalo u redu. Onda je jedan brat počeo rasti brže od drugog. Razlika je bila velika i svu hranu koju smo im davali uzimao je veći brat. Pingu nije dobivao ništa pa smo ga odlučili maknuti - kaže Tony Durkin, glavni čuvar u parku.
Pingu je bio star samo tri tjedna i trebalo mu je društvo. U trgovini u zoološkom vrtu kupili su mu plišanu igračku, pingvina. Pingu se od novog brata ne odvaja. Shvatio je da mu je hrana na sigurnom i da njegov plišani prijatelj ne treba jesti. Kad se oporavi i postane dovoljno velik da se izbori za hranu, vratit će ga svojoj obitelji.
- Pingu je tih, ali jako znatiželjan. Jako se voli kupati u toploj vodi i stiskati uz plišanu igračku - rekao je Lois Rowell, čuvar.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pivka 10.11.2008.

    joj preslatko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare