To je to što me zanima!

Meksiko: Dječak (12) upisuje medicinsku fiziku i biokemiju

Carlos Antonio Santamaria Diaz (12) bit će prvi student te dobi koji se upisao na Nacionalno autonomno sveučište u Meksiku /UNAM, potvrdila je ta ustanova
Vidi originalni članak

Dvanaestgodišnji dječak položio je prijemni ispit i studirat će medicinsku fiziku i biofiziku na sveučilištu u glavnome gradu Meksika. 

Carlos Antonio Santamaria Diaz bit će prvi student te dobi koji se upisao na Nacionalno autonomno sveučište u Meksiku /UNAM), potvrdila je ta ustanova. 

"Samo želim studirati, ako mi zatvore vrata, ući ću kroz prozor", citira UNAM Santamariju.

Dječak iz Cuernavace, 90 kilometara južno od meksičke prijestolnice, zapravo nije nepoznat sveučilištu jer je od 2015. surađivao u projektima analitičke kemije, biokemije i molekularne biologije.

Prijemni je bio težak jer "još nisam dobro savladao integrale" u matematici, priznao je Santamaria koji je kroz dosadašnje školovanje 'protrčao'.

Santamaria je zaljubljenik u videoigrice i "student velikih kognitivnih sposobnosti, zaigran i sramežljiv", opisao je UNAM najmlađeg brucoša.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 04.08.2018.

    Kritiko?Ja razmišljam i zato vjerujem da je zemlja ravna.

  • sikirikanac 04.08.2018.

    95% školovanja je bubanje šturih,nepotrebnih podataka a ono što i jest potrebno u životu najbolje se nauči kroz život,primjerima i vlastitim iskustvom umjesto opet kroz knjige teoretski! Ovakvi umovi najmanje trebaju sada takvo ispiranje mozga, trebao si je uzet 3-4 godie pauze od svega kad je ionako srednju završio i u to vrijeme se samo-obrazovat,učit dakle upijajuči znanje koje on želi iz drugih izvora, svih mogućih! Treba razvit kritiko mišljenje,krativnost i maštu a u školi se sve to guši i stvara robote za memoriranje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare