To je to što me zanima!

Misteriozni otok u New Yorku: Na njega nitko ne smije kročiti

Otok North Brother je otkrio nizozemski pomorac Adriaen Blok između 1611. i 1614. godine. Na njemu nitko ne živi duže od 50 godina i strogo mu je zabranjen pristup
Vidi originalni članak

U New Yorku postoji skriveni otok koji je napušten prije 50 godina. Prema objavljenim podacima, iako nitko ne živi na otoku, istome je zabranjen pristup.

U pitanju je otok imena North Brother, čije ime u prijevodu znači 'Sjeverni brat'. Riječ je o nenaseljenom mjestu površine 8,9 hektara, s osjetljivim ekosustavom koje danas predstavlja prirodni rezervat.

Otok je smješten na opasnom potezu East Rivera u blizini Bronxa, poznatijem kao 'Vrata pakla', na kojem je do sada potonulo nekoliko brodova.

Prema dostupnim informacijama, istraživači sa sveučilišta u Pennsylvaniji nedavno su proveli istraživanje u vezi konzervacije otoka, a razmatra se i omogućavanje pristupa posjetiteljima.

Otok bi uskoro trebao biti otvoren za posjetitelje

Posjetitelji, ako bude odobreno, na otok bi mogli dolaziti brodom, a sve u okviru turneje koje bi trajala do dva sata.

Inače, North Brother je prvi otkrio nizozemski pomorac Adriaen Blok između 1611. i 1614. godine, a ostao je nenaseljen skoro dva naredna stoljeća.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • psicuophodnji 14.02.2018.

    Pa da,tamo su avengersi

  • sol 10.02.2018.

    Tamo su krematoriji, a dim se utiskje u vodu da se ne vidi i da nema mirisa!

  • Obitelj je blago 09.02.2018.

    Nestalo vec nekoliko brodova kod tog otoka, a sada bi posjetitelji mogli tamo brodom??? Pa nek i oni nestanu zajedno s brodom. Bolje neka nitko ne kroci na taj otok. Barem nesto na kugli zemaljskoj sto nije covjek unistio. Neka tako i ostane...

Komentiraj...
Vidi sve komentare