To je to što me zanima!

Mjesto u autobusu može otkriti kakva ste ličnost

Iako ste možda mislili da je vožnja autobusom dio rutine, mjesto na kojem sjedite u autobusu govori o tome kakva ste osoba, zaključili su psiholozi
Vidi originalni članak

Mjesto koje odaberete za sjedenje ujedno može otkriti kako reagirate u različitim situacijama, kakav temperament imate pa čak i otkriti vaše sklonosti i interese, tvrdi Tom Fawcett, psiholog. Tom je svaki dan proučavao Britance koji su se vozili od Boltona do Manchestera. Otkrio je kako su osobe koje sjede u prednjem dijelu autobusa obično napredne i inovativne. Oni koji vole sjediti u sredini autobusa pokazali su se kao osobe koje uvijek imaju svoj stav, neovisno o mišljenju drugih, dok osobe smještene na zadnjim sjedalima ne vole kada netko okupira njihov prostor.
- Mnogima se čini nevjerojatno da nešto kao što je vožnja busom može otkriti neke aspekte njihove ličnosti - rekao je psiholog.
Na kraju istraživanja zaključili su da se putnici u autobusima mogu podijeliti u nekoliko različitih grupa. Tako su "samostalne individue" koje obično sjede u srednjem dijelu autobusa obično mlađe ili srednjovječne osobe koje čitaju novine ili slušaju glazbu. Putnici koji sjede na prednjim sjedalima su inače društvene i aktivne osobe koje vole puno pričati i družiti se s ljudima. U posljednjoj grupi su putnici "kameleoni", oni kojima nije važno gdje će sjesti jer se mogu prilagoditi bilo kojem mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bajko 21.01.2009.

    ovaj psiholog je kreten pa gdje da sjedneš pa sve puno a ti stojiš,svašta

  • Maxich_1 21.01.2009.

    ja sjednem tamo gdje ima mjesta. a ovidi i na koji ulaz uđem pa nađem slobodno mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare