To je to što me zanima!

Mlada ženka dupina spasila živote nasukanim kitovima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ljubazna dupinka na nevjerojatan je način spasila dva kita nasukana na pješčanu novozelandsku plažu i odvela ih prema pučini
Vidi originalni članak

Bilo je to nevjerojatno. Kao da ih je primila pod peraju i odvela na sigurno, rekao je Malcolm Smith. On je u ponedjeljak kraj Mahije na istočnoj obali Sjevernoga otoka četiri puta neuspješno pokušao u more vratiti majku i jednogodišnje mladunče. Nije išlo i bojao se da će ih morati uspavati. Prema njegovim riječima, kitovi su već bili umorni, a njemu je bilo hladno. Tada se pojavila zaigrana ženka dupina koja se često zabavlja na toj plaži, a lokalno je stanovništvo zove Moko.
- Kitovi su bili na površini vode i očito nesretni, iskrivili su leđa i dozivali jedno drugo, ali čim se pojavio dupin, odmah su krenuli za njim - kaže Smith. Moguće je, tvrdi, da je kitove zbunio veliki nanos pijeska u blizini obale, ali Moko ih je odvela 200 metara dalje niz plažu i otpratila ih kroz kanal na pučinu.
- Očito ih je dobro vodila da mogu otići jer ih više nismo vidjeli. Događaji u prirodi uvijek me iznova zadiv - rekao je Smith.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare