To je to što me zanima!

Mladi protiv gladi: Sada, u kupovinu mogu i bez novca

MLADI POMAŽU: U Rijeci je otvorena Socijalna trgovina u kojoj oni kojima je potrebno besplatno mogu uzeti namirnice prema određenom sistemu bodovanja
Vidi originalni članak

Šetalište Antuna Kačića Miošića u ponedjeljak je bilo prepuno ljudi, ali nije ih izmamilo sunce. Strpljivo su stajali u redu ispred prve Socijalne samoposluge u Rijeci. Tamo se, prema sustavu bodovanja i broju članova u obitelji, može odabrati određen broj besplatnih proizvoda. Akciju “Mladi protiv gladi” potaknula je Franjevačka mladež - Frama, uz financijsku pomoć Grada Rijeke, koji je i ustupio prostor. 

- U našoj organizaciji je 80 stalnih volontera. Početkom školske godine obratili smo se osnovnim i srednjim školama za pomoć u prikupljanju stvari i vrlo brzo prikupili 10.000 artikala. Uglavnom je to hrana, školski pribor te poneka igračka - kaže članica Frame Marina Lovrić (20), koja odmalena sudjeluje u akcijama za pomoć socijalno najugroženijim obiteljima u Rijeci i okolici. Njezina majka Angela koordinatorica je socijalne kuhinje, a teta Vilma Mlinarić upraviteljica je doma za beskućnike Ruže sv. Franje na Kozali.- Hvala bogu na ovakvim ljudima. Živim od 500 kuna mirovine i, kad platim režije, što mi ostane. Bolesna sam pa ne mogu jesti u pučkoj kuhinji - kaže Marija Barković (72).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • otorinolaringolog / ginekolog 05.12.2010.

    kad će lanac tih trgovina?

  • principessa 14.11.2010.

    svaka čast! ja da živim u rijeci, sigurno bih odvojila koju kunu i kupila nešto hrane za potrebitije!

  • naditum 12.11.2010.

    stvarno za svaku pohvalu, ljudima je pomoć potrebnija no ikad!

Komentiraj...
Vidi sve komentare