To je to što me zanima!

Mladić iz Britanije štuca bez prestanka 15 mjeseci

Inače je čaša obične vode dovoljna da prestanete štucati. No napadaji štucanja kod ovoga Britanca nikako se ne mogu nazvati normalnima
Vidi originalni članak

Christopher Sands (24) iz Lincolna (Britanija) štuca svake dvije sekunde od veljače 2007. godine. Izračunao je da je do sada štucnuo nevjerojatnih 10 milijuna puta. Tijekom jakog napadaja štucanja Sands ne može spavati, jesti ni voziti automobil. Kao pjevač u bendu onemogučen je i profesionalno te se stalno osjeća iscrpljeno. Pokušao ga je izliječiti svim tradicionalnim metodama i mnogim neobičnim, uključujući hipnozu, jogu, reiki, biljnu medicinu i dekompresijsku komoru. No ništa nije pomoglo pa se sada priprema za operaciju. Doktori u bolnici u Nottinghamu vjeruju da njegov problem mogu riješiti operacijom na abdomenu. Prije toga išao je i na snimanje mozga, prsa i abdomena kako bi otkrio točan uzrok problema, no ništa nije dalo točan odgovor. Počeo se pribojavati da bi štucanje moglo trajati do kraja života. Sada sve nade polaže u operaciju.
- Pitam se hoću li štucati cijeli život. Nitko ne zna kako i zašto je sve počelo. Svakoga dana borim se za zrak što je prilično zastrašujuće. Nadam se da će operacija pomoći - priča očajni Sands. No njegov poremećaj je ništa u usporedbi s Amerikancem Charlesom Osborneom koji je štucao punih 68 godina, od 1922. do 1990.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare