To je to što me zanima!

Mladić na Ebayu prodavao svoju staru kapu za 1 euro pa zaradio skoro 4 tisuće eura kazne

Spanier je izjavio kako se ne osjeća krivim jer je prodavao rabljeni predmet koji mu više ne treba kao i brojni drugi korisnici ove platforme. Kaže kako kaznu ne može i ne želi platiti
Vidi originalni članak

Mladić iz Njemačke šokirao se kada je dobio pismo odvjetnika u kojem ga Ebay obaviještava da mu je obustavio prodaju te da mora platiti gotovo 4 tisuće eura kazne jer je rabljenu kapu htio prodati preko te platforme za 1 euro.

Kai Kevin Spanier (23) vozač je kamiona iz Njemačke, a i inače prodaje predmete preko Ebaya, a sada će zbog rabljene kape s logotipom tvrtke koja proizvodi energetska pića Monster morati platiti kaznu od 3.744,50 eura, prenosi Fenix Magazin.

Mladić je optužen za povredu zaštitnog znaka jer je kapa navodno krivotvorena, a odvjetnici ga terete i za komercijalnu prodaju.

Spanier je izjavio kako se ne osjeća krivim jer je prodavao rabljeni predmet koji mu više ne treba kao i brojni drugi korisnici ove platforme.

- Ovo će me financijski uništiti - rekao je mladić koji ne može i ne želi platiti tu kaznu, a angažirao je i odvjetnika.

U intervjuu za njemački RTL odvjetnica Nicole Mutschke rekla je kako se ovakve situacije najčešće proglase propustom, a njen savjet je da se ništa ne potpisuje, a da Ebay ima pravo na traženo.

DOČEKAO JE NALOG ZA UHIĆENJE Hrvaticu zaustavili u zračnoj luci u Njemačkoj: Morala platiti više tisuća eura zbog prijevare

- Ako potpišete, traženi novac ćete morati isplatiti - rekla je odvjetnica i dodala kako Ebay u ovakvim slučajevima ima pravo kazniti onoga tko prodaje nešto što nije original te da je važno promisliti o predmetima koji se prodaju.

- Posebno oni koji komercijalno prodaju bi trebali dobro razmisliti jer jedan euro za kapu definitivno nije vrijedan rizika - poručila je odvjetnica.
 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ivo2132 15.09.2021.

    Problem je fejk roba i za to se mora reagirat sta ce njemu 1 euro jbt kak mi se da slikat tipkat itd.. za 1 euro lazov jebeni jako dobro zna da su fejk

  • 15.09.2021.

    Na kraju ispada da je problem što je kapa fejk tj. nije original kapa od Monstera. Nije problem ni što je stara, ni koliko je tražio. Dakle, naslov nema nikakve veze sa sadržajem. Koliko znam iz vremena kad sam prodavao na ebayu, možeš staviti cijenu koju hoćeš, za bilo što. A da su uveli neki gornji limit (u što sumnjam, jer bi time sebi potencijalno oduzimali zaradu) sustav ne bi ni dao da prođe oglas.

  • Boccaccio 15.09.2021.

    Ebay lagano propada, sta se vidi iz prilozenog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare