To je to što me zanima!

Na prvom pecanju ulovila soma od 183 centimetra

U prvom pecanju sa štapom i udicom Britanka je ulovila rekordno veliku ribu. Som je bio dugačak čak 1,83 metar, što je rekord za to jezero
Vidi originalni članak

Nisam nikad prije pokušala pecati s udicom pa se ovo može nazvati početničkom srećom, priznala je Gill Hudspeth (58) iz Wilforda u Velikoj Britaniji. Gill se proslavila ogromnim ulovom na svom prvom pokušaju pecanja pomoću ribičkog štapa i udice. Soma od 1,83 metra upecala je na ljetovanju u Francuskoj gdje je bila sa suprugom Mauriceom i prijateljima. Divovski ulov veći je i od rekorda njezina supruga, strastvenog ribiča, koji je jednom upecao ribu od 107 centimetara.
- Maurice ide u ribičiju svake nedjelje već 48 godina. On je jako ozbiljan kad je riječ o tome, no ja se do sada nisam okušala u pecanju - priča Gill. Soma je ulovila nakon samo sat vremena prvog dana na odmoru u lipnju ove godine. Ne samo da je srušila rekord u obitelji, već je njezin som i rekordan ulov na jezeru u blizini Le Mansa u Francuskoj.
- Već četiri godine ljetujemo u Francuskoj, no svake godine bila sam samo kuharica. Sada sam im pokazala da i ja mogu loviti ribe. I to vrlo uspješno - kaže Gill. Kroz cijeli tjedan ulovila je još 11 riba, no niti jedna nije bila ni približna ovoj.
- Bilo nam je prekrasno i bila bih luda kad ne bih nastavila s pecanjem - završila je Gill.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare