To je to što me zanima!

Na putu su već 11 godina, a otišli su 'samo' do Aljaske...

Herman i Candelaria Zapp od 2000. putuju svijetom. Na svjetskoj turneji rodilo im se četvero djece koju sami školuju i još se ne planiraju nastaniti na jednom mjestu
Vidi originalni članak

Obitelj Zapp proputovala je gotovo čitav svijet vozeći se u 83 godine starom automobilu, piše Daily Mail. Posljednjih 11 godina žive u automobilu Graham-Paige iz 1928. Njime su prešli više od 228.000 kilometara. Tijekom putovanja Herman i Candelaria Zapp dobili su četvero djece, Pampa (8), Tehue (5), Palomu (3) i Wallabyja (1). Par se upoznao u Argentini odakle su 2000. godine automobilom krenuli na Aljasku. Nakon što su stigli na odredište odlučili su nastaviti putovanje. 

- Otišao sam kod djeda koji je znao da želim putovati. Savjetovao me i rekao da ako želim doći daleko trebam ići polako. A što bi bilo bolje za sporo putovanje nego automobil iz 1928. - rekao je Herman, koji je s obitelji trenutno na Filipinima. 

Nakon Aljaske, prešli su Australiju i Novi Zeland. Trenutačno su na turneji po Aziji.  Devedeset posto putovanja provedu u kućama dobrih ljudi koji im daju hranu i gorivo. Djecu školuju na putu, a najstariji Pampa putem interneta dobiva materijale za učenje. 

- Nema boljeg načina za obrazovati djecu nego im pokazati svijet. Moja djeca su vidjela lansiranje space shutllea, naučila razne riječi na različitim jezicima i vidjela toliko drugih kultura - rekao je Herman. 

Tijekom putovanja napisali su dvije knjige, 'Dream Chaser' i 'Spark your dream' koja je bila najprodavanjija knjiga u Argentini 2005. 

- Prešli smo gotovo udaljenost od Zemlje do Mjeseca i nastavljamo dalje - rekao je Herman. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mergat 14.03.2011.

    sami skoluju djecu.. djeca dok odrastu nebudu nist znali radi "hippi" starcov.. kaj su djeca bogu skrivila kaj su dobili takve roditelje

  • gnjure 13.03.2011.

    kako registriraju auto svake godine u drugoj drzavi......fakin amerika, nema u njih ni toga.....

  • 13.03.2011.

    Predivno,stalno na putu i upoznati druge kulture....moj san...

Komentiraj...
Vidi sve komentare